Vaskularna hirurgija

Sa zadovoljstvom objavljujemo da se našem timu u B.B. Poliklinici pridružio dr Vladimir Stajić, specijalista opšte hirurgije i subspecijalista vaskularne hirurgije.

 

 

Dr Biljana Rakić - Internista - kardiolog
Vladimir Stajić
Vaskularni hirurg

Specijalista opšte hirurgije i subspecijalista vaskularne hirurgije

 

 

 

Od sada u B.B. Clinic imaćete priliku da uradite kako preglede kod opšteg i vaskularnog hirurga sa višedecenijskim iskustvom tako i lasersku operaciju vena i druge intervencije.

 

Dr Vladimir Stajić sa više od 25 godina iskustva na odeljenju opšte hirurgije ZC Valjevo i preporukama najeminentnijih stručnjaka iz ove oblasti u Srbiji, u B.B. Clinici biće u prilici da vam pruži sledeće usluge:

 

  1. Klinički pregled opšteg i vaskularnog hirurga
  2. UZ sonografija krvnih sudova celog tela
  3. Laserska operacija vena
  4. Sklerozacija manjih vena i kapilara
  5. Lečenje hroničnih rana venskog porekla.
  6. Hemodijalizni pristupi svih tipova (kako sa nativnim krvnim sudovima tako i sa upotrebom grafta kao i trombektomije.

Ove operacije se mogu izvoditi kako u lokalnoj (infiltrativnoj) anesteziji tako i u aksilarnom bloku gde pacijent ne oseća nikakve bolove.

 

Kao posebnu izdvajamo lasersku operaciju vena koja se vrši uz pomoć najsavremenije opreme, bezbolno i sa oporavkom od samo jednog dana.

 

Laserska operacija vena je danas najefikasniji način rešavanja proširenih vena donjih ekstremiteta sa veoma velikim procentom uspeha i veoma malim, praktično neznatnim, procentom recidiva. U odnosu na klasičnu operaciju vena ova metoda je potpuno superiorna i sa odličnim kozmetičkim efektima.

 

Operacija se izvodi u analgosedaciji (pacijent je opušten, ne oseća bolove i spava, a nije u opštoj anesteziji), što ovu metodu čini veoma komfornom za pacijenta. Pacijenta u toku cele operacije prate anesteziolozi sa višegodišnjim iskustvom u vaskularnim operacijama.

 

Operativni zahvat traje oko 30 minuta do jednog sata. Pacijent istog dana odlazi kući. Kontrole se obavljaju posle jednog dana i posle 7 dana, a radi se i višemesečno praćenje.

 

Pacijent se svakodnevnim uobičajenim aktivnostima može vratiti već narednog dana.

 

Laserska operacija vena je efikasna ne samo kod pacijenata koji imaju kozmetički problem sa venama već posebno značajna kod pacijenata koji imaju izražene znake hronične venske insuficijencije (otoci nogu, bolovi u nogama, otežano kretanje), a posebno efikasna kod pacijenata koji imaju rane venskog porekla na nogama.

 

Operacija se izvodi najmodernijim laserom koji se trenutno može naći na tržištu.