Estetska hirurgija i tretmani

Estetska hirurgija obuhvata rekonstrukciju estetskih nedostataka i jedna je od najpopularnijih grana medicine današnjice. U svetu gde se sve veći značaj pridaje fizičkom izgledu, savremeni estetski zahvati sa kože brišu tragove koje je ostavilo vreme, a ujedno eliminišu gotovo sve nedostatke i nepravilnosti na telu. Ova grana medicine nudi pacijentima šansu da oblikuju svoj izgled prema snovima i željama.

 

Estetska hirurgija postala je postulat u svetu kad je reč o transformaciji i samopouzdanju, zato obavezno vodite računa i poverenje poklonite samo proverenim specijalistima u oblasti estetske hirurgije.

 

U BB Clinici estetske zahvate i tretmane obavlja doktor Vladimir Aničić. Sa više od 20 godina iskustva u oblasti estetske i rekonstruktivne hirurgije, dr Aničić je na raspolaganju svima onima koji žele pouzdanost, sigurnost, stručnost i iskustvo tokom postizanja idealnog izgleda.

 

 

Estetski tretmani

 

Estetski tretmani su neoperativni postupci koji se primenjuju radi poboljšanja izgleda kože tela ili lica.

 

Ovi neinvazivni postupci pružaju pacijentima mogućnost da osveže svoj izgled, smanje bore, povećaju volumen i poboljšaju teksturu kože bez potrebe za invazivnim hirurškim zahvatima.

 

BB Clinic nudi širok spektar tretmana i procedura:

 

 

Botoks

 

Efikasna metoda podmlađivanja botulinum toksinom rešiće vas mimičnih bora i sprečiti pojavu novih. Osim lica, vrhunac svog dejstva botoks ostavlja na vratu i dekolteu, ublažava vidljive desni (gummy smile), spušta podignutu bradu, smanjuje prekomerno znojenje, hiperhidrozu dlanova, pazuha i stopala. Ubrizgavanje botoksa traje svega nekoliko minuta, a koža ostaje bez tragova tretmana, pa je ovo jedna od najtraženijih tehnika u podmlađivanju.

 

 

Mezoterapija

 

Mezoterapija je blaga regenerativna antiaging procedura pogodna kako za mladu tako i za zrelu kožu. Njena izuzetna efikasnost u vraćanju sjaja kože postiže se ubrizgavanjem vrlo male količine mezokoktela sastavljenih od hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i aminokiselina u mezodermalni (srednji sloj) kože.

 

 

Dermoabrazija

 

Dermoabrazijom plastični hirurg „brusi“ kožu posebnim instrumentom kako bi novi, glatkiji sloj kože zamenio tretiranu kožu. Tokom ovog tretmana, lekar koristi poseban uređaj sa čeličnom četkom ili abrazivnim materijalom kako bi uklonio gornji sloj kože. Ova procedura je efikasna za smanjenje bora, ožiljaka, pigmentacija i nepravilnosti, ostavljajući za sobom glatkiju i mlađu kožu.

 

 

Mezoniti

 

Mezoniti su tanke niti slične implantima koje se koriste za podizanje i zatezanje kože lica, vrata ili tela. Ova procedura se izvodi bez hirurškog zahvata, ubacivanjem mezoniti pod kožu kako bi se postigao trenutni lifting efekat i podstakla proizvodnja kolagena.

 

 

Hemijski piling

 

Hemijski piling je kozmetička procedura koja koristi hemijske rastvore kako bi se uklonile mrtve ćelije sa površine kože. Ovaj tretman pomaže u poboljšanju tena, teksture kože i smanjenju nepravilnosti kao što su hiperpigmentacije ili fine bore.

 

 

Laserska terapija

 

Laserska terapija koristi intenzivno svetlo visoke energije kako bi obradila različite probleme sa kožom. Ova tehnika se može koristiti za uklanjanje tetovaža, smanjenje vidljivosti ožiljaka, uklanjanje dlačica, smanjenje bora i pigmentacija, te poboljšanje opšteg stanja kože. Laserski tretmani se često biraju zbog preciznosti i minimalnog oštećenja okolnog tkiva.
Estetski tretmani su popularni zbog svoje brze primene, minimalnog vremena oporavka i mogućnosti postizanja prirodnog i svežeg izgleda.

 

 

Estetska hirurgija – grudi

 

Estetska hirurgija grudi je grana plastične hirurgije koja se bavi korekcijom i poboljšanjem izgleda dojki. Ova procedura može uključivati povećanje grudi silikonskim implantima, smanjenje grudi radi rešavanja problema sa asimetrijom ili tegobama koje uzrokuju teške grudi. Najčešće se radi podizanje dojki radi povratka mladolikog izgleda i tonusa.

 

Estetska i plastična hirurgija grudi se često smatra jednom od najpopularnijih i najtraženijih procedura u svetu plastične hirurgije, jer može značajno uticati na samopouzdanje i izgled pacijenata, pružajući im mogućnost da postignu željeni oblik i veličinu grudi.

 

Pravilno izvedena hirurgija grudi može rezultirati prirodnim i harmoničnim izgledom, istovremeno osiguravajući dobro zdravlje i funkcionalnost dojki.

 

 

Estetska hirurgija lica i vrata

 

Estetska hirurgija lica nije samo procedura površinskih promena već se radi o dubokom osećaju identiteta i samopouzdanju. Ona nas suočava sa pitanjima vezanim za lepotu, samoprihvatanje i daje nam društveni identitet.

 

Estetska hirurgija lica i vrata je specijalizovana grana plastične hirurgije koja se fokusira na poboljšanje izgleda lica i vrata.

 

Ova procedura može uključivati facelifting (podizanje lica), rinoplastiku (operaciju nosa), blefaroplastiku (operaciju očnih kapaka), te različite metode za smanjenje bora, popunjavanje volumena i oblikovanje kontura lica.

 

U BB Clinici možete uraditi skoro sve hirurške intervencije uključujući:

 

 • Lifting lica i vrata
 • Popunjavanje lica sopstvenim masnim tkivom
 • Liposukcija vrata
 • Korekcija usana
 • Korekcija ožiljaka
 • Zatezanje i podizanje očnih kapaka
 • Funkcionalne operacije očnih kapaka
 • Hirurško podizanje obrva
 • Korekcija ušnih školjki

 

Cilj estetske hirurgije lica i vrata je postizanje prirodnog i mladolikog izgleda, pružajući pacijentima novi nivo samopouzdanja i vitalnosti.

 

 

Estetska hirurgija genitalne regije

 

Intimna estetska hirurgija je posebna grana plastične hirurgije koja se bavi korekcijom izgleda i funkcionalnosti genitalnog područja.

 

Ova oblast obuhvata različite procedure kao što su:

 

 • Labioplastika: Labioplastika se izvodi kako bi se korigovale usmine (male i velike) i postigao simetričniji i estetski prihvatljiviji izgled.
 • Vaginoplastika: Vaginoplastika je hirurška procedura koja se koristi za zatezanje vaginalnih mišića i tkiva radi poboljšanja tonusa i funkcionalnosti vagine. Ovo se često primenjuje kako bi se rešili problemi s prolapsom ili opuštenošću vaginalnih zidova.
 • Klitoridoplastika: Klitoridoplastika se izvodi radi korekcije klitorisa kako bi se postigao željeni izgled i povećala seksualna satisfakcija.
 • Gubitak masnog tkiva mons pubisa: Ova procedura uključuje uklanjanje viška masnog tkiva s područja iznad pubične kosti kako bi se postigao tanji i estetski prihvatljiviji izgled.

 

Ovi tretmani se primenjuju radi poboljšanja izgleda i samopouzdanja pacijenata u ovom delikatnom području. Estetska hirurgija genitalne regije se obavlja uz strogo poštovanje etičkih i medicinskih principa iskusnih hirurga kako bi se postigli željeni estetski i funkcionalni rezultati.

 

 

 

Stručni tim za estetsku hirurgiju i tretmane

 

Dr Vlada Aničić - Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije
Dr Vlada Aničić
Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

 

 

BB Clinic – centar za estetsku hirurgiju

 

BB Clinic je mesto gde se estetska hirurgija pretvara u umetnost sa fokusom na postizanje vrhunskih rezultata i potpunog zadovoljstva naših pacijenata. Težimo da vam pomognemo u ostvarivanju najviše estetske ambicije uz inovacije i najsavremenije medicinske uređaje.

 

Naša posvećenost vašoj bezbednosti i udobnosti je neupitna, pa prilagođavamo svaki tretman prema vašim željama, istovremeno naglašavajući prirodnu lepotu koja vas čini posebnim.

 

Sa pažljivo osmišljenim procedurama i upotrebom najnovijih medicinskih tehnologija i preparata, mi vas prvo savetujemo, a potom pružamo izvanrednu negu pre, tokom i nakon procedure.

 

Hirurgija lica i vrata

Hirurgija lica i vrata

BB Clinic objedinjuje stručnost i estetiku kako bismo vam pružili najkvalitetniju negu i transformaciju izgleda. Specijalizovani za sve vrste hirurških intervencija na licu i vratu, sjedinjujemo napredne tehnike i medicinske inovacije kako biste što pre vratili mladalački sjaj i stekli nadahnjujuće samopouzdanje. U našoj klinici možete uraditi sledeće hirurške intervencije: zatezanje gornjih i donjih očnih kapaka, funkcionalne operacije očnih kapaka (ptoza, ektropion, entropion...), hirurško podizanje obrva, korekcija ušnih školjki, lifting lica i vrata, popunjavanje lica vlastitim masnim tkivom, liposukcija vrata, korekcija usana (podizanje, smanjenje, uvećanje), korekcija ožiljaka nakon operacija, povreda, akni...

 

Hirurgija dojke

Hirurgija dojke

U ovoj izrazito atraktivnoj grani plastične hirurgije, na raspolaganju smo vam za kompletnu rekonstrukciju izgleda i proporcija dojki, sa ciljem da damama pružimo mogućnost da postignu željene estetske rezultate. U BB Clinici možete izvršiti kompletnu rekonstrukciju dojki, povećanje silikonskim implantima, podizanje, smanjenje grudi, kao i korekciju ginekomastije. Prilagođavajući se individualnim potrebama pacijentkinje, sa vama smo na putu ostvarenja cilja o željenom izgledu grudi.

Hirurgija genitalne regije

Hirurgija genitalne regije

Estetska hirurgija genitalne regije usmerena je na korekciju izgleda i funkcionalnosti genitalnog područja. U našoj klinici možete izvršiti hirurški zahvat labioplastiku koja uključuje operativno smanjenje ili oblikovanje malih usana (labia minora) ili velikih usana (labia majora) kako bi se postigao estetski izgled genitalne regije, naročito kod asimetrije usana, izbočina i nelagodnosti tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Pored labioplastike, vršimo usluge liposukcije genitalne regije. Ovaj postupak preporučljiv je radi uklanjanja viška masnog tkiva u području prepone ili gornjeg dela genitalne regije. Takođe, BB Clinic nudi usluge lipofilinga, poznatijeg kao transfer masti. Ovom hirurškom metodom, masno tkivo iz jednog dela tela koristi se za ubrizgavanje u genitalnu regiju radi postizanja željene punoće ili oblika.

 

Liposukcija

Liposukcija

Uz proverene procedure i savremenu opremu, u BB Clinici možete uraditi hirurške zahvate uklanjanja viška masnih naslaga. Liposukcija se u našoj medicinskoj ustanovi može izvršiti na vratu, nadlakticama, leđima, stomaku, nogama i drugim delovima tela na kojima želite poboljšan oblik tela i željenu konturu. Proverenim metodama i pravilnim vođenjem, učinićemo da budete zadovoljni zahvaljujući jednom od najefikasnijih načina za smanjenje lokalizovanih masnih naslaga - liposukcijom.

Zatezanje kože

Zatezanje kože

Zatezanje kože je jedan od najpopularnijih medicinsko-kozmetičkih postupaka današnjice. Individualnim pristupom i prilagođenim procedurama, na raspolaganju smo vam za postupke uklanjanja viška kože, podizanje i zatezanje kože lica, nadlaktica, stomaka, leđa, nadkolenica i drugih delova tela na kojima želite mladolik i besprekoran izgled. Bilo da vam je cilj smanjenje bora, učvršćivanje opuštene kože ili definisanje kontura, ovaj metod pružiće vam dugotrajne rezultate i znatno veće samopouzdanje.

Korekcija ožiljaka i ožiljnih kontraktura

Korekcija ožiljaka i ožiljnih kontraktura

Korekcija ožiljaka i ožiljnih kontraktura je postupak koji se u BB Clinici izvodi na različite načine. Kako bi se poboljšao izgled ožiljaka i u velikoj meri unapredila funkcionalnost tkiva koja su pogođena ožiljkom, primenjujemo različite terapije, tretmane i hirurške zahvate za uklanjanje ili smanjenje ožiljaka. Prilagođavanjem individualnom slučaju, pored uklanjanja ožiljaka, nudimo vam usluge sanacije opekotina, kompletnu hirurgiju šake, uklanjanje izraslina na koži i potkožnom tkivu sa PH analizom.

Manje invanzivne estetske procedure

Manje invanzivne estetske procedure

Ukoliko imate nameru da poboljšate svoj izgled bez hirurških intervencija, pravi izbor su estetske procedure koje vam nudi BB Clinic. Kozmetički tretmani koje sprovodimo podrazumevaju manje invazivne metode sa smanjenim rizikom, brzim periodom oporavka i vrhunskim rezultatima. Kod nas možete doći do savršenog izgleda sledećim manje invazivnim estetskim procedurama: dermoabrazija, hemijski piling, mezoniti, botulinum toksin (botox) za bore na licu i prekomerno znojenje, hijaluronski fileri za korekciju bora i nedostataka...